Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@07:01:26 GMT

«فوق لیسانسه‌ها» فیلمنامه نداشت!

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۶۷۷۱

«فوق لیسانسه‌ها» فیلمنامه نداشت!

منتقد و مدرس سینما و تلویزیون ضعف اصلی سریال «فوق لیسانسه‌ها» را در فیلمنامه دانست و اظهار داشت: معیار و ملاک تولید فوق لیسانسه‌ها فی‌البداهه گویی بود از همین رو نبود قصه، نداشتن فیلمنامه و موضوع مشخص سبب شده بود از نظر ماجرا و حادثه پردازی فوق لیسانسه‌ها در سطح نازل سقوط کند.

جبار آذین، منتقد سینما وتلویزیون، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا در ارتباط با مجموعه «فوق لیسانسه ها» و مقایسه آن با فصل های پیشین اظهار داشت: سروش صحت جزو هنرمندان مستعد سینما و تلویزیون است که در زمینه تولید، نگارش، کارگردانی و حتی بازیگری در آثار طنز دارای وجهه اجتماعی و فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کارنامه هنری او انواع فیلم و سریال‌ها وجود دارد که در میان آنان برخی آثار کمدی جایگاه مناسبی را به خود اختصاص داده و در تارک در تمام آن‌ها همچنان سریال طنز «ساختمان پزشکان» می‌درخشد.

او در ادامه افزودسروش صحت با کارگردانی «لیسانسه‌ها» باتوجه به استفاده از سوژهای جدید، بازیگرانی ویژه و مضامین به نسبت روزِ اجتماعی گونه‌ای از طنز را در قالب سریال‌های طناز تلویزیون ارائه کرد.

آذین در مورد ویژگی‌های فصل‌های پیشین سریال «فوق لیسانسه‌ها» بیان داشت: ویژگی‌ها و امتیازهای فصل نخست «لیسانسه‌ها» به دلیل تازگی بود که برای مخاطب جذابیت داشت. داشتن فیلمنامه، بازی‌های به نسبت هدایت شده و کارگردانی جمع و جور سبب توفیق اجتماعی «لیسانسه‌ها» شد. اما در ادامه به موازات برخی تولیداتی که حال به سفارش مسئولان تلویزیون یا گاه با استقبال مخاطب دارای فصل‌های چندی هم می‌شود سروش صحت و یارانش تصمیم گرفتند که فصل‌های دیگری هم به «لیسانسه‌ها» اضافه کنند اما ادامه‌ی «لیسانسه‌ها» به قوت، قدرت و جذابیت «لیسانسه‌ها» نبود به ویژه در فصل آخر آن که به تازگی به پایان رسیده است.

این منتقد سینما در پایان تصریح کرد: «فوق لیسانسه‌ها» اساسا بدون متن و فیلمنامه جلوی دوربین رفته بود یعنی معیار و ملاک تولید «فوق لیسانسه‌ها» فی‌البداهه گویی بود از همین‌رو نداشتن فیلمنامه و موضوع مشخص سبب شده بود تا از نظر ماجرا و حادثه پردازی «فوق لیسانسه‌ها» در سطح نازل سقوط کند و با سطحی‌نگری و سطحی سازیِ مسائل پیش پا افتاده مانند درگیری سطحی با زورگیر یا مسئله ازدواج چندم پدر یکی از شخصیت‌ها و اعتیاد پدر شخصیت دیگر، با این نوع مسائل سروکله می‌زنند که در مجموع با آن‌که استفاده از بازیگران مستعد و ایجاد برخی فی البداهه گویی های آن و همچنین بخشی از نوآوری های طنزگونه در آن سبب جذب مخاطب به «فوق لیسانسه‌ها» شده بود. اما درمجموع به لحاظ هنری، تصویری، مضمونی و محتوایی «فوق لیسانسه‌ها» در سطح حتی «لیسانسه‌ها» نبود و بسیار هم از توفیق های هنری و اجتماعی «ساختمان پزشکان» فاصله داشت به همین دلیل است که درواقع برخلاف گفته خود دست اندرکاران «فوق لیسانسه‌ها» که قرار بود این سریال در 30 قسمت به پایان برسد آن را به دلیل ضعف‌های مفرط مضمونی و محتوایی در 20 قسمت جمع کردند و ادامه آن را به ایام نوروز موکول نمودند در هر حال «فوق لیسانسه‌ها» به لحاظ هنری در جایگاه شاخصی در کارنامه سروش صحت و تلویزیون قرار ندارد گرچه برای مدتی در برهوت نبود آثار طنز در تلویزیون به‌ویژه با تکیه بر توانایی‌های برخی بازیگران آن، توانست برای مدتی بینندگان تلویزیون را سرگرم کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سروش صحت امیرحسین رستمی هوتن شکیبا منتقد لیسانسه ها جبار آذین فوق لیسانسه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۶۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش تسنیم از اختتامیه جشنواره خلیج فارس در بندرعباس‌

‌با حضور معاون رئیس جمهور و فرمانده نیروی دریایی سپاه، آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی خلیج فارس در بندرعباس برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ظهر امروز اختتامیه چهاردمین جشنواره بین المللی خلیج فارس با حضور سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور، دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، نماینده ولی فقیه در هرمزگان، استاندار و نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد. 

در این آیین هیئت داوران اسامی برگزیدگان را به شرح ذیل اعلام کرد.

اشکان چاووشی از کرمانشاه برترین فیلمنامه و جایزه ویژه را کسب کرد.

بهترین فیلم نامه پویانمایی به مهدی مرادی از استان قزوین تعلق گرفت.

بهترین فیلم نامه تجربی نیز به پریسا قادری از ارومیه انتخاب شد.

بهترین فیلم اقتباسی کسی انتخاب نشد.

از آرسان صفا و نیما صفا از بندرعباس برای فیلم نامه قلعه گمشده تقدیر شدند.

در بخش ویژه جشنواره بهترین فیلمنامه با موضوع خلیج فارس به میرقاسم موسوی برای فیلم نامه در دل دریا تعلق گرفت.

همچنین از مهدی مرادی برای فیلم نامه زیرآوار قدردانی شد.

در بخش بهترین فیلم نامه با موضوع محیط زیست خلیج فارس،‌لوح تقدیر به بابک علوی تنها از زنجان تعلق گرفت.

بهترین فیلم نامه در بخش مردم شناسی خلیج فارس به اشکان چاووشی از کرمانشاه تعلق گرفت.

بهترین فیلمنامه با موضوع شهدای خلیج فارس به مسعود عارفی از آبادان تعلق یافت.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • میراث «پل آستر» در سینما
  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم
  • آقای بهرام افشاری، در ماجرای اخیر پایتخت، بی‌معرفتی کردید
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم
  • فیلم | ماجرای کم شدن لول های تریاک در سریال آینه عبرت | مواد مخدر مصرفی آتقی واقعی بود!
  • اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند
  • گزارش تسنیم از اختتامیه جشنواره خلیج فارس در بندرعباس‌
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند